לא יכולתי להשאר אדישה לתמונה החמודה הזו שמצאתי בבנק תמונות סטנדרטי, ובזכותה כתבתי עבורכן את המדריך המעשי להקשבה לרחם שכולל המון טיפים מעשיים וקלים לביצוע.
הקשבה לרחם היא מושג שעשוי להישמע ערטילאי או רוחני, אך למעשה מדובר בפעולה פשוטה ונגישה שניתן ללמוד לעשות בקלות יחסית. כמו כל פעולה אחרת, מדובר כאן בתהליך למידה, שדורש סבלנות וחזרתיות. כדאי להשקיע בו כיוון שהוא יכול לעזור לנו להתחבר לגוף שלנו, להבין את הצרכים והרצונות שלו, ולהעמיק את הקשר הפנימי שלנו עם עצמנו.
אז איך עושות זאת?
1. הכירי את הרחם שלך:
לפני שנתחיל להקשיב, חשוב שנכיר את הרחם ונבין היכן היא נמצאת בגופנו. הרחם ממוקמת בבטן התחתונה, ממש מאחורי עצם הערווה. ניתן למצוא איורים או תמונות אנטומיות שיעזרו לנו לדמיין ולהכיר את מיקומה של הרחם. גם אם הרחם הפיזית שלך כבר אינה במקומה, את עדיין יכולה להניח את הידיים על המיקום האנטומי שלה ולהתחבר לרוח של הרחם. היא תמיד מלווה אותך.
2. הכיני סביבה נעימה:
יצירת סביבה נעימה ומרגיעה יכולה לעזור להקשבה פנימית. ניתן להכין חדר שקט, לסדר כריות לנוחות, ולהכין דף וכלי כתיבה או צבעים. ניתן גם להדליק נר או לשים מוזיקה נעימה ברקע. חשוב שתעשי רק את מה שגורם לך להרגיש רגועה ומוכנה לתהליך
3. התמקמי בנוחות וחשבי על שאלה
שכבי בנוחות עם כריות תומכות אם צריך, הניחי את הידיים על הבטן התחתונה והתמקדי במגע של הידיים בבטן שלך ובמגע של הבטן שלך בידיים. שכבי כך מספר דקות, שימי לב לנשימה ותני למחשבותיך לזרום. אם יש שאלה ספציפית שהיית רוצה לשאול את הרחם שלך, את יכולה לחשוב עליה עכשיו. שאלי והמתיני. ברוב המקרים לא יקרה כלום בשלב הזה, זה ממש בסדר, תני זמן לתהליך.
4. כתבי או ציירי:
לאחר כמה דקות של מנוחה והקשבה, כשאת מרגישה שהספיק לך, את יכולה לקום בעדינות ולכתוב או לצייר את מה שעולה. גם אם זה מרגיש כמו שטויות או דברים לא קשורים, זה חלק מהתהליך. המטרה היא לכתוב או לצייר לפחות 3-4 דקות, לתת ליד להשתחרר ולמחשבות לזרום. לא לדאוג אם לא קרה כלום בפעם הראשונה, וגם לא בשניה. הרבה פעמים לוקח זמן לסלול את הדרך ביננו לבין הרחם.
בפעם הבה שאת מרגישה מוכנה להתנסות, חזרי על השלבים. פתחי את המודעות שלך לתקשורת בינך לבין הרחם גם בין ההתנסויות. לפעמים תגלי תנועה פנימית שמתחילה להווצר, לפעמים תרגישי צורך עז לנהל שיחה שדחית כבר זמן רב. לפעמים תראי שינוי בהתנהלויות יום יומיות. לפעמים, אחרי תקופה, תגלי פתאום שעולות לך תשובות. הן יכולות להופיע תוך כדי תהליך ההקשבה לרחם, בחלומות, או פתאום, כתובנה שעולה למודעות.
הקשבה לרחם היא תהליך שדורש סבלנות והקשבה פנימית אך הוא אפשרי לכל אישה ויכול להוביל לתובנות חדשות והבנה עמוקה יותר של הגוף והנפש שלנו.
טיפים נוספים שאפשר לשלב בתהליך
1. תשומת לב לנשימה: כמה דקות של תשומת לב לנשימה יכולה לעזור לאפשרות להתמקד בתחושות הגוף.
2. שימוש בשמנים אתריים: שימוש בשמנים אתריים במבער, בריחות שנעימים לך יכולים להוסיף לתחושת הרוגע ולהעצים את התהליך.
3. יומן רגשות: לנהל יומן רגשות בו ניתן לכתוב את התחושות והמחשבות שעולות לפני ואחרי התהליך. רישום קבוע יכול לעזור לזהות דפוסים ולקבל תובנות עמוקות יותר.
4. עיסוי עצמי של הסובאדה: אם למדת את טכניקות העיסוי העצמי של הסובאדה, בטיפול אישי או בסדנה, תוכלי לפתוח איתן את תהליך ההקשבה ובכך להעצים את התהליך.
6. תנועה עדינה: לפני או אחרי ההקשבה, ניתן לשלב תנועה עדינה כמו יוגה רכה או מתיחות הממוקדות באזור הבטן התחתונה והאגן. תנועה יכולה לעזור לשחרר מתח ולהגביר את המודעות לאזור.
7. שיתוף ותמיכה: שיתוף התחושות והמחשבות שעלו בתהליך עם חברה קרובה או במסגרת קבוצת תמיכה לנשים יכול לעזור להבין את התהליך ולקבל פרספקטיבות נוספות.