לפני כמה שבועות העברתי הרצאה על השכבות של הבטן.
אחת השכבות שעוררה הכי הרבה התעניינות, גם של המשתתפות, וגם שלי – היא האומנטום. הוא אחד האיברים הגדולים בגוף שלנו, בעל תפקיד חיוני במערכת החיסון, שאינו מקבל כמעט בכלל התייחסות והכרה.
בפוסט הזה אני מבקשת לדבר מעט על האיכויות של האומנטום, על מה הוא מביא אלינו ועל מה אנחנו יכולות ללמוד ממנו.
מהו האומנטום
הבטן שלנו בנויה שכבות שכבות, האומנטום הוא שכבה פנימית הנמצאת בממעמקי הבטן, מתחת לשכבות העור, השומן, הפשיה והשרירים.
שם, בתוך מעטפת האיברים הפנימיים (צפק – פריטונאום) נפגוש את האומנטום. מעין סינר צהוב ושמנמן המונח ברכות על איברי הבטן הפנימיים.
זוהי שכבה שמורכבת ברובה הגדול משומן וקיימת אצל כל בני האדם.
כמו כל רקמת שומן, גם האומנטום יכול גם להיות מקום שבו הגוף שלנו יחזיק עודפי אנרגיה, מה שיגדיל את נפחו ומשקלו.
בדרך כלל כשמדברים על השומן הזה , השומן התוך בטני, השומן שנמצא קרוב לאיברים הפנימיים, מדברים על הבעייתיות שבו. על העובדה שהוא מפריש חומרים דלקתיים, שהוא משפיע על האיזון ההורמונאלי, שהוא פוגע בבריאות שלנו.
האיכויות המרפאות של האומנטום
כאן, הייתי רוצה להסתכל על צד אחר של רקמת השומן הזו. על האיבר מופלא שהוא, שכל מטרתו להיטיב איתנו ועם הגוף שלנו. אני רוצה לדבר על האיכויות שלו כרקמה מרפאת.אחת התכונות של האומנטום היא שהוא יודע להצמד למקומות בבטן שלנו שצריכים ריפוי ולעזור להם להשתקם, כמו רטיה פנימית שמגיעה עצמאית לאן שצריך ושומרת על הרקמות.
בתוך האומנטום יש תאים מיוחדים שנקראים Milky spots. התאים האלה משמשים כחיישנים היודעים לקבל מידע על מצב האיברים הפנימיים, כדי לדעת איפה נדרש הריפוי ולאן להגיע. תאים דומים נמצאים במעטפת הלב, ובמעטפת הריאות.
לעתים קרובות, האומנטום ימצא בגוף לא בצורה הקלאסית של הסינר המונח על לולאות המעי, אלא בצורות שונות ומשונות, מתאים את עצמו למקומות שביקשו ריפוי. הרפואה המודרנית משתמשת גם היא בתכונות הריפוי של האומנטום כשבמהלך ניתוחים, היא לוקחת אותו אל המקום ששיש לרפא כדי לזרז את ההחלמה.
ליצור קשר עם האומנטום שלנו
מה נמצא אם נחזק את הקשר עם המקום הזה במעמקי הבטן שלנו? עם הרקמה הזו שיש לה את היכולת המופלאה להרגיש את הסביבה, לפתח חיישנים שיודעים להבין שמשהו לא טוב עובר על מישהו סביבנו.. לגלות שמישהו צריך עזרה ומיד להחלץ לעזרתו. התכלית שלה הוא להיות שם בשביל מי שחלש ולהגן עליו בגופה. לעתים היא תקח את התאים הדלקתיים, ותקפסל אותם בתוך תאי השומן שלה, עד שתחלוף הסכנה. במקרים אחרים היא תשנה צורה, או מיקום. תעשה את כל ההתאמות הנדרשות, כדי לעזור, לתמוך, להגן ולרפא.
לעתים, האומנטום, והגוף שבו הוא נמצא, ישלמו מחיר על התכונות האלו. למרות שגידול סרטני של האומנטום עצמו הוא נדיר מאוד, הוא הרבה פעמים יתן מקלט בתוך תאיו לתאים סרטניים (בעיקר כאלו שמקורם בשחלות אצל נשים או בבלוטת הערמונית אצל גברים), יגן עליהם ממערכת החיסון ויאפשר להם לשגשג במהירות. הוא שם כדי לעזור למי שמבקש, בחוסר אנוכיות מוחלט, אולי אפילו בלי לבדוק מי הוא זה שמבקש את עזרתו ומה כוונותיו..
האומנטום אמנם משנה צורה בהתאם לגוף שבו הוא נמצא, ולמה שעבר עליו עד כה אבל החיבור המרכזי שלו, הוא בחלק התחתון של הקיבה שלנו. שם, בצד השמאלי של הבטן, קצת מעל קו הגובה של הטבור, במגע רך ועדין אך עמוק, החוצה את שכבות הפשיה והשריר, יוכלו רוב האנשים ליצור קשר עם האומנטום שלהם. אם המגע גורם לכאב, ולו הקל ביותר, השארי במגע שטחי וקל, ללא כאב, ודמייני את את הידיים שלך עוברות בעדינות בין השכבות עד שפוגשות באומנטום.
אני מזמינה אתכן לשאול, לחוש, ולהרגיש – כמה גדול החלק הזה של האומנטום בתוכנו? כמה משמעותי הוא עבורינו? מה מאזן אותו? מה יכול לתמוך בו? מה מזכיר לו להשאר רך ופתוח, מרפא ומאפשר מצד אחד, ועדיין לשמור על עצמו ועל גבולותיו? מה אנחנו יכולות ללמוד מהתחושות שעולות בנו מתוך החקירה הזו?
אם אתן מרגישות שהחיבור הזה משמעותי עבורכן, תוכלו לאפשר לעצמכן גם בהמשך רגעים כאלו שלו מגע, תשומת לב, אהבה, הודיה. לבדוק האם יש לאומנטום מסר בשבילנו, ולאט לאט להביא את החיבור למודעות היומיומית.