רצועות הרחם

רצועות הרחם

הרחם מוחזקת במקומה באמצעות רצועות חזקות המחברות אותה אל צדי האגן, אל רצפת האגן ואל עמוד השדרה. השחלות מוחזקות במקומן על ידי שתי רצועות נוספות. שרירי רצפת האגן מספקים תמיכה נוספת. הרחם היא איבר מופלא שיכול לגדול מאוד בזמן הריון ולהשתנות בזמן מחזור, בין היתר בזכות גמישותן של הרצועות שלה ויכולתן להתקצר ולהתארך על פי הצורך. לצערנו, גמישות זו היא גם הגורם לכך שהיא עלולה לסטות ממקומה הטבעי.

מה קורה כשרצועות הרחם נפגעות?

מחקרה ארוך השנים של רוזיטה ארויגו, הביא אותה להבנה שפגיעה ברצועות הרחם היא במקרים רבים המקור לטווח רחב של בעיות גניקולוגיות. בין הבעיות ניתן למנות כאבי מחזור, בעיות פריון, הריונות קשים, הפלות חוזרות, לידות קשות וסימפטומים חמורים של גיל המעבר.
סביב הרחם ישנם איברים נוספים, כלי דם, עצבים וצינורות לימפה רבים. רצועות חלשות או מצולקות יגרמו להשענות של הרחם לאחד הכיוונים והפעלת לחץ על איברים אלו – מה שעלול לפגוע בתפקודם.
לדוגמא – אם הרחם נוטה קדימה, ולוחצת על שלפוחית השתן, זה יכול לגרום לתחושה תמידית של צורך במתן שתן, למרות ששק השתן אינו מלא. דוגמא אחרת יכולה להיות אם הרחם נוטה לאחד הצדדים. במצב כזה היא יכולה להשען על השחלה הסמוכה לה, ולפגוע בפעילותה.

מה יכול לפגוע ברצועות הרחם?

יש הרבה סיבות נפוצות לכך שהרצועות נפגעות, בינהן:
  • ניתוחים או דלקות באיזור האגן והבטן (כולל ניתוח אפנדציט וניתוח קיסרי)
  • שחיקת הרצועות כתוצאה מפעילות גופנית מאומצת מדי, ובפרט פעילות גופנית בעת הווסת
  • נשיאת תינוקות ופעוטות על האגן לאורך זמן
  • הריונות צפופים
  • לידות קשות
  • מאמץ יתר בששת השבועות שלאחר הלידה
  • תאונה או נפילה שפגעה בגב התחתון או בעצמות האגן

איך אפשר לדעת אם רצועות הרחם שלי תקינות?

לבעיה ברצועות הרחם ישנם סימנים רבים. בטיפולי הסובאדה אנחנו מתייחסות לנושא באמצעות שילוב של בדיקה חיצונית של הבטן ותשאול מעמיק.
אחת הדוגמאות לבעיה אפשרית היא עצירות, או מתן שתן תכוף שמחמירים סביב תקופה הווסת. מצב כזה יכול להיגרם מרצועות פגועות. הסיבה לכך שהבעיה מחמירה לפני הווסת קשורה בעובדה שמשקל הרחם לקראת הווסת הוא כפול ממשקלה הרגיל, וכשהרצועות פגועות, הרחם לוחצת על המעי או השלפוחית בצורה מוגברת. הדבר נכון בעיקר אם התופעות נרגעות לאחר הדימום.

האם אפשר לחזק את הרצועות ולהחזיר את הרחם למקומה?

כדי לאפשר לרצועות הרחם להתחזק, חשוב קודם כל לסלק את הגורמים המחלישים את הרצועות – יש להמנע ככל האפשר מנשיאת משאות כבדים, מריצה על משטחים קשים ומפעילות גופנית אינטסיבית בימי הווסת.
הסובאדה, עיסוי של הבטן והאגן, עובדת נקודתית על חיזוק רצועות הרחם. כשהרצועות יתחזקו, הרחם תחזור למקומה באופן טבעי. ניתן לשלב בתהליך פעילות גופנית מתאימה וממוקדת התורמת גם היא לחיזוק הרצועות.

כשאת מוודאת שהרחם שלך נמצאת במקומה, את מטפלת למעשה בכל כולך. דון אליחיו פנטי, מהחשובים שבמרפאי המאיה נהג לומר: "הרחם הוא מרכז הוויתה של האישה, כל עוד רחמה מאוזן, כך תהיה גם היא"

אהבת? מוזמנת לשתף

תמונה של גלית בראלי

גלית בראלי

מטפלת ומלמדת סובאדה - עיסוי בטן ואגן. העיסוי תומך בנושאים הקשורים לבריאות האישה, ומתאים לכל אישה המבקשת חיבור עמוק עם גופה.

במה אני מטפלת?

פוריות
אנדומרטיוזיס
המחזור החודשי
גיל המעבר
מערכת העיכול
סדנאות והרצאות סובאדה

עוד מהבלוג שלי - הבטן הנשית

קודם
הבא

מלאי את פרטיך ואצור איתך קשר אם יתפנה מקום בקורס הקרוב או לקראת פתיחת ההרשמה לקורס הבא.