למרות שאינספור נשים מרגישות שעיסוי הרחם היה סופר משמעותי עבורן בנסיונות להרות, מעניין לגלות מחקר שבדק שיטת עיסוי דומה בצורה מדעית.
בשנת 2004 נערך בארה"ב מחקר שמטרתו לבדוק השפעה של עיסוי הבטן והאגן* על פוריות האישה. המחקר בדק השפעה על נסיונות טבעיים וכן על ועל תוצאות הפריות מבחנה (IVF). להלן פרטי הניסוי שנערך ותוצאותיו.
במהלך הניסוי קבלו 53 נשים שהוגדרו כלא פוריות סדרה של בין עשר לעשרים שעות עיסוי ממוקד באזור הבטן והאגן. 17 מתוכן קיוו להרות באופן טבעי ו 36 מהן תכננו לעבור הפריה חוץ גופית (IVF ) בתוך חמישה עשר חודשים מתחילת הניסוי. הקריטריון המרכזי להשתתפות בניסוי היה חוסר יכולת להרות במשך 12 חודשים של יחסי מין לא מוגנים. הנשים שנבחרו היו נשים שהיה חשש לגביהן שאי היכולת להרות נגרמה מהדבקויות באזור האגן. הדבקויות קורות לרוב כתוצאה מניתוחים, מיומות, ציסטות, דלקות, מחלות שמשפיעות על איזור האגן או תאונות שגרמו לפגיעה באזור.
תוצאות המחקר
בקבוצת הנשים שתכננו להרות באופן טבעי 14 מהנשים סיימו את סדרת הטיפולים (גילאים 25-44, גיל ממוצע: 33.5). עשר נשים מתוכן הרו בתוך שנה, כשתשעה מההריונות הסתיימו בהצלחה. שלוש מתוך תשע הנשים שילדו, דיווחו על הריון טבעי נוסף בהמשך.
בקבוצת הנשים שהחלו בטיפולי הפריה חוץ גופית (IVF), היו 25 נשים שסיימו את סדרת הטיפולים (גילאים 28-44, גיל ממוצע 36). ב-33 החזרות עוברים שנערכו להן, היו 22 הריונות. לפי הסטטיסטיקות, ללא טיפול היינו מצפים לכ-12 הריונות בלבד.
מסקנות
על פי תוצאות המחקר, עיסוי הבטן והאגן בנשים משפר משמעותית את הסיכויים להרות. השיפור ניכר גם בנסיונות טבעיים וגם כהשלמה לטיפולי הפריה חוץ גופית. בהתחשב בכך שמדובר בטכניקה חיצונית ולא פולשנית בעלת תופעות לוואי זניחות, יש מקום לשקול שילוב של השיטה בטיפול בבעיות פריון.
* המחקר נערך בשיטת Wurn המשתמשת בטכניקות לעיסוי בטן ואגן בתוספת עבודה פנימית נרתיקית.